Játszd újra!

HEGYOLDALBAN KANYARGÓ UTCÁK, HATALMAS FÁK KÖZÖTT MEGBÚVÓ HÁZAK, MADÁRFÜTTY ÉS KEDVES, MOSOLYGÓS SZOMSZÉDOK. EGY ILYEN HELYEN TALÁLT RÁ A FIATAL PÁR ARRA A HÁZRA, MELYBEN ELSŐ KÖZÖS OTTHONUKAT ALAKÍTOTTÁK KI.

A tulajdonosok a ház kiválasztásakor egy dologban biztosak voltak, Szentendrén kell lennie. Érthető a ragaszkodás, hiszen itt voltak gyerekek, itt élnek rokonaik, barátaik, sőt munkájuk is ide köti őket.

Viszonylag rövid keresgélés után találtak rá erre a 40 m2-es házra, mely csak néhány száz méterre van attól a helytől, ahol a fiatalasszony felnőtt. A ház rossz állapota, korszerűtlen, huzatos nyílászárói, elavult vezetékei, burkolatai szükségessé tettek egy komolyabb felújítást. El is kezdték a munkát a nyílászárok cseréjével, és a fürdőszoba átalakításával. A házban a fürdő az egyetlen falakkal leválasztott helyiség, ezért a fennmaradó területen sok funkciót kellett egyesíteni. Ehhez kérték a segítségemet egy korábban, a Széplakban megjelent munkám alapján. Első találkozásunkkor azzal a bizonyos újsággal a kezükben vártak. A ház stílusa, színvilága olyan legyen, mint a korábban bemutatott lakásé - ennyi volt a tulajdonosok kérése.

 

 A tér funkcionális felosztása során a ház legtágasabb részébe került a nappali, ami egyben a háló funkcióját is ellátja. bauer_019_kA tároló bútorokat falba süllyesztettük, így nagy méretük ellenére sem hatnak nyomasztólag, ugyanakkor elnyelik a tulajdonosok összes holmiját. A szellős berendezés érdekében nem alakítottunk ki külön hálófülkét, hanem egy kihúzható kanapét helyeztünk el. Így egy tágas nappali alakult ki, ahol a vendégségbe érkező rokonok, barátok is kényelmesen elférnek. A térérzetet tovább növeli a nyílászárok nagysága, általuk a kert is a lakás szerves részévé vált.

A konyhai gépek egy részét ajtók mögé rejtettük, így amellett, hogy segítik a háziasszony munkáját, a látványt sem zavarják. A ház valamennyi beépített bútorát egyedi tervek alapján, asztalos készítette el. Ennek köszönhetően maximálisan ki tudtuk használni a rendelkezésre álló teret, ami egy kis lakás esetében különösen fontos. A tulajdonosok igazi békeszigeteként tekintenek új otthonukra, ahová egy nehéz nap után öröm hazatérni.