Konyhatervezés

Az ÁLOMKONYHA receptje

Rendszeresen látunk, hallunk különböző hirdetéseket, melyek álomkonyhát kínálnak, de vajon hogyan lesz egy konyhából álomkonyha és egyáltalán mit jelent az, hogy álomkonyha?
Sokat gondolkodtam azon, hogy mit is írhatnék a témáról, ami segít a konyha átalakítás, felújítás, vásárlás előtt állóknak. Végül úgy döntöttem, hogy egyszerűen megmutatom azt a „sorvezetőt”, amit én használok a tervezésnél.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Az egyik fő összetevő: a konyhával szemben támasztott igények

Tehát első lépésként fogjunk egy üres papírt és írjuk össze, hogy mit várunk a konyhától, mire fogjuk használni, milyen funkciókat kell betöltenie: főzés, étkezés, leckeírás a gyerekkel, hobbi stb. Milyen rendszerességgel főzünk, ezt általában egyedül tesszük, vagy családi programként, esetleg a barátok közreműködésével. Milyen gyakran hívunk vendégeket, hányan használjuk a konyhát/étkezőt vendégfogadáskor, illetve a hétköznapokban. Milyen típusú ételeket fogunk készíteni: hagyományos, reform, vegán…

Utána nézzük meg, hogy milyen gépekre, berendezésekre van szükségünk, és melyek azok, amiket nap, mint nap használunk, illetve könnyen, gyorsan elérhető helyen szeretnénk tárolni. Mennyi edényünk, evőeszközünk, poharunk stb. van, hogyan szeretnénk ezeket tárolni, nyitott, vagy zárt szekrényben, polcon, vagy inkább fiókban stb. Van-e kiegészítő tároló helyünk, pl. kamra és mit fogunk odatenni.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Fontos szempont: A rendelkezésre álló hely

Ennek meghatározásához egy alapos felmérésre van szükség, ahol minden, a falak mérete, az ablakok paraméterei, a meglévő elektromos és gépészeti kiállások helye (ideális esetben ezek még nem készültek el, és a bútorhoz lehet igazítani), bármilyen adottság (pl. radiátor), amit a tervezésnél figyelembe kell venni, feljegyzésre kerül.

Végül, ne feledkezzünk el a fűszerezésről sem, a megfelelő szín, forma, stílus kiválasztásáról. Tervezőként, a fentiek alapján készítem el a felhasználó minden igényét kielégítő, ergonomikus, egyedi megoldásokat tartalmazó konyha terveit, melyet a megfelelő burkolatok és világítás egészítenek ki. Mindezt látványterveken megmutatva, hogy ne csak a képzeletünkre kelljen hagyatkozni. Majd a tervek alapján elkészítjük és beépítjük a bútort és a háztartási gépeket is.
Így születik meg az álomból a MI konyhánk, mely a lakás szerves része, harmonikus egységet képezve otthonunk többi helyiségével, és válik igazi álomkonyhává.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Tekintsen meg párat a korábbi munkák közül!

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kedves ügyfeleink írták korábban

„Amikor szakembert kerestem, hogy segítsen épülő házunk kialakításában, ösztönösen óvakodtam azoktól, akiknek a refrenciái nagyon hasonlítottak egymásra. Az első, ami Joó Annamária oldalán szemet szúrt, hogy az általa berendezett otthonok stílusa milyen sokféle, a stíluson belül pedig kifinomult és szép. Őt magát is nagyon szimpatikusnak találtuk, ezért felkértük a ház belső kialakításának megtervezésére. Nem csalódtunk: nem a saját ízléséből indult ki, hanem a miénkből. Az általunk megadott sarokköveket fejlesztette egy gyönyörű, harmonikus egésszé, amelyben az első pillanattól otthon érezzük magunkat. Mindenben segített, végig velünk volt, mindig számíthattunk rá. A közös munka élmény volt, az eredmény pedig várakozáson felüli lett – azóta is élvezzük szép és tökéletesen „kézreálló” otthonunkat.” – S. Zsuzsanna

„Amikor felmerült a lakóparki lakásunk tervezése egyértelmű volt, hogy Joó Annamáriát bízzuk meg lakásunk berendezésével és tervezésével. 2008 óta, több mint 14 éve dolgozik lakásainkon. Stílusáról néhány szó. Rugalmas és mindig meghallgatja, hogy milyen irányban szeretnénk elindulni. Ötvözni tudja a régi darabokat, akár antikot is, a legmodernebb stílusokkal. Így nem kell megválni a régi bútoroktól, hozott darabokból is teljesen új hangulatot tud kihozni. Hagy választani saját ízlésünk szerint, legyen az például csempe, tapéta vagy egyéb textilek. Nyugodt, meghallgatja a kliens ötleteit is, de elmondja rögtön a véleményét, hogyha úgy gondolja, hogy az általunk elképzelt megoldások kicsit sántítanak. Precíz, pontos, még a szűk határidőket is be tudja tartani a megadott költségvetésen belül. A lehető legjobb megoldást próbálja megtalálni, a legkedvezőbb áron. Ötletei, bútormegoldásai, kivitelezése a legmagasabb minőséget képviselik. Átgondolt, szervezett munkavégzése példaértékű. A magyar piacot kiválóan ismeri, legyen az beszerzés és egyéb munkák kivitelezése. Kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően saját mesterembereivel tudja a megtervezett lakásbelsőt megvalósítani. Az elmúlt időszakban nekünk távmunkában bonyolította le a külföldi ingatlanunk teljes berendezését, felújítását. A 2020-21-es világjárvány ideje alatt pedig a kivitelezővel tárgyalt, a hibákat kijavíttatta, és projektmenedzselte a lakáskivitelezést és berendezést. Így kulcsra készen kaptuk meg magyarországi lakásunkat. Szívből tudjuk ajánlani, ha kellemes, stílusos és nem utolsó sorban praktikus otthont szeretnének.” – Mercedes & Jérôme

„20 éve épült családi házunk felújításához lakberendező, belsőépítészt kerestünk. Joó Annamáriát ajánlották. Szerencsére elmondhatjuk, hogy jó választás volt, mivel kiváló munkát végzett. Elavult, korszerűtlen lakásunk igazi otthonná vált, rengeteg praktikus megoldást kaptunk. Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy nemcsak számunkra szépséges, harmonikus az otthonunk, hanem barátaink, látogatóink is valamennyien kifejezik a tetszésüket. Még egy fontos dolog, Annamária mindvégig segítségünkre volt az igényünknek legjobban megfelelő, minőségi, de gazdaságos berendezések megtalálásában. Munkáját csak ajánlani tudom mindenkinek”  – K. Emőke

Küldje el kérdését, üzenetét!