Lakberendezés tervezés

Saját házat terveznek?

Egy új ház építése részletes tervezést és előkészítést igénylő feladat, sok ember közös munkájának eredménye. Minden terület, minden szakipari terv összefügg egymással, hatással van a másikra. Ennek a tervezési folyamatnak szerves része a belső, lakberendezési tervek elkészítése is. Ideális esetben már az első pillanattól bevonnak lakberendezőt, aki az építésszel közösen alakítja ki a ház végső, személyre szabott tereit. Az általa készített részletes berendezési terv segítség a további szakipari tervezéshez is. A látványtervek pedig segítenek abban, hogy ne kelljen a képzeletre hagyatkozni, hanem még az építkezés megkezdése előtt látható legyen a ház végső, berendezett képe.

Lépjen kapcsolatba velünk!
lakberendezés tervezés

Felújításon, átalakításon gondolkodik, vagy éppen új otthont keres?

Mindenkinek más és más elképzelése van a számára ideális otthonról. A lakberendezés tervezés során mások az igények, mások a szempontok, sőt az idő múlásával változik az ízlés, a kedvelt stílus és az élethelyzetek is. Időről időre szükség van a meglévő ingatlan új igényekhez történő átszabására, felfrissítésére. Különösen igaz ez egy újonnan vásárolt lakás esetében, mely korábban mások kényelmét szolgálta, mások ízlését tükrözte.
Egy szakember más szemmel látja az adott ingatlant és gyakran olyan megoldásokat tud javasolni, akár a „reménytelen” helyzetekre is, melyek korábban fel sem merültek. Segítséget tud nyújtani abban is, hogy több, potenciális otthonjelölt közül a legjobb kerüljön kiválasztásra.

Lépjen kapcsolatba velünk!
lakberendezés, lakberendezés tervezés, bútorasztalos konyhaterv

Új lakást vásárolt, vagy felújította a régit?

Avagy, amikor már csak a berendezés hiányzik…. Lakberendezés tervezés.
Megvásárolta álmai otthonát, vagy felújította a régit, készen van. Rengeteg tervezés, rohangálás, és nem kevés idegeskedés árán, de elkészült. Állnak az új falak, készen van a burkolás, festés, van fűtés, víz és áram is… jöhetnek a lámpák, bútorok szőnyegek, vagyis a berendezés.
Pihenjen, dőljön hátra és engedje át a terepet a lakberendezőnek, aki kiválasztja a lámpákat, bútorokat, és ha kell, tervez is néhány egyedi darabot, majd a függönyökkel és a dekorációval felteszi az i-re a pontot.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Lakberendezés tervezés a gyakorlatban

Ezeket tesszük azért, hogy otthona az ízléséhez méltó, különleges és kényelmes legyen, ahol öröm élni!
Kattintson a gombokra és olvassa el részletesen!

Igény-, ingatlanfelmérés

Első lépésként küldök egy kérdőívet, melyet otthon, nyugodtan végig tudnak gondolni, meg tudnak beszélni. Majd ezt személyesen pontosítjuk, az esetleges kérdéseket tisztázzuk. Ez a kívánságlista, az előre meghatározott költségkerettel együtt, a tervezés alapját képezi.

Az igények, ötletek átbeszélése után átnézzük, hogy milyen berendezési tárgyakat szeretnének megtartani, mit lehet átalakítani, mit kellene lecserélni, illetve, hogy milyen stílusban gondolkodnak.

Ezt követően felmérem az ingatlant és fényképeket készítek róla. Ha az ingatlan felmérésére nincs lehetőség, akkor a szükséges adatokat, és fotókat a megrendelő biztosítja. A felmérés alapján elkészül a kiindulási állapotot rögzítő alaprajz.

Alaprajzi tervszakasz

Az igények és a felmérés alapján elkezdődik a tervezés. Megbeszéljük, hogy szükséges-e és van-e lehetőség alaprajzi változtatásra. Az ötletekről vázlattervek készülnek, szükség esetén statikus bevonásával (ennek díja külön költséget jelent). A vázlatok átbeszélése után elkészül a funkcionális térszervezésről a végleges alaprajz, és a bútorozást is tartalmazó berendezési terv, mely a további tervezés alapjául szolgál.

Ebben a szakaszban készülnek el a bontáshoz, az új falazatok építéséhez és a gépészeti alapszereléshez szükséges tervek. A gépészeti tervek a szaniterek, vizes kiállások és a gépészeti berendezések bútorozást figyelembe vevő helyét jelölik. Gépésztervezőt igénylő tervek elkészítése külön költséget jelent.

Ennek a tervszakasznak a tervezési díja 3.500 Ft/m2

Látványtervek

Ebben a szakaszban készülnek el a lakás stílusát, a felhasználandó anyagokat, textileket, színeket megjelenítő látványtervek. A bútorok elhelyezésével a valós, berendezett tér jelenik meg, melyben láthatóvá válnak a világítási megoldások is.

A tervezés ebben az esetben is vázlatokkal kezdődik, majd ezek megbeszélése, pontosítása, szükség esetén módosítása után készülnek el a végleges látványtervek, amelyek a lehető legélethűbben mutatják meg az otthon végső, kialakítandó képét.

Ennek a tervszakasznak a tervezési díja 4.000 Ft/m2

Kiviteli tervszakasz

Ebben a szakaszban készülnek el azok a tervek, melyek alapján a kivitelezők olyanra építik meg a lakást, ahogy az a látványterveken szerepelt.
Itt készülnek el az álmennyezetek és gipszkarton szerkezetek méretezett tervei, a süllyesztett, vagy rejtett világításokkal, falfülkékkel stb.

Adatszolgáltató tervek készülnek, melyeken szerepel, hogy milyen funkciójú lámpák kerüljenek a lakásba, illetve ezek pontos helye és kapcsolása. Meghatározásra kerül a dugaljak és a különböző elektromos berendezések, illetve az ezekhez szükséges elektromos kiállások helye. Burkolatkiosztási tervek készülnek a kiválasztott hideg és meleg burkolatok elkészítéséhez, az anyagok megjelölésével és mennyiségével. Színtervek készülnek a festési és tapétázási munkákhoz.

Ebben a szakaszban készülnek el az egyedileg tervezett bútorok, pl. konyhabútor, gardróbok tervei, az anyagok megjelölésével együtt. Végül pedig készül egy konszignációs lista, mely tartalmazza a betervezett bútorokat, lámpákat, szanitereket, berendezési tárgyakat, és a beszerzésükhöz szükséges információkat (szín, méret, anyag, mennyiség, beszerzési hely).

Amennyiben a tervezés engedélyköteles részeket tartalmaz, illetve szükséges társtervező bevonása, akkor velük együttműködve készítjük el a terveket. A társtervezők díjazása külön költséget jelent.

Ennek a tervszakasznak a tervezési díja 5.000 Ft/m2
Szükség esetén a kivitelezés megkezdése előtt, illetve a kivitelezés folyamán egyeztetek a kivitelezőkkel, melynek díja 20.000 Ft/alkalom.

Projekt menedzsment

Az elkészült tervek alapján bekérhetőek a kivitelezői árajánlatok és megkezdődhet az otthon kialakítása. Attól függően, hogy a tulajdonos mennyi időt szeretne a kivitelezéssel kapcsolatos ügyintézésre szánni, megbízhat generál kivitelező, illetve szakkivitelező cégeket. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya egyaránt. A generál kivitelező minden feladatot levesz az ügyfél válláról, de ennek ára van. Ha minden munkafolyamat elvégzésére külön szakkivitelezőt bíznak meg, akkor kedvezőbb lesz a kivitelezési költség, de a különböző munkafolyamatok összeszervezése a tulajdonos feladata lesz.

Alternatív megoldás az általunk nyújtott project management szolgáltatás. Az egyes munkákat szakkivitelezőkkel végeztetjük el. A gyártó, beszállító cégekkel kialakult kapcsolataink révén a szükséges építőanyagokat kedvező áron tudjuk biztosítani ügyfeleinknek.
Összességében a project management költséghatékonyabb megoldás, mint a generál kivitelező alkalmazása, és az ügyfél számára sem jelent többlet terhet.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kedves ügyfeleink írták korábban

„Amikor szakembert kerestem, hogy segítsen épülő házunk kialakításában, ösztönösen óvakodtam azoktól, akiknek a refrenciái nagyon hasonlítottak egymásra. Az első, ami Joó Annamária oldalán szemet szúrt, hogy az általa berendezett otthonok stílusa milyen sokféle, a stíluson belül pedig kifinomult és szép. Őt magát is nagyon szimpatikusnak találtuk, ezért felkértük a ház belső kialakításának megtervezésére. Nem csalódtunk: nem a saját ízléséből indult ki, hanem a miénkből. Az általunk megadott sarokköveket fejlesztette egy gyönyörű, harmonikus egésszé, amelyben az első pillanattól otthon érezzük magunkat. Mindenben segített, végig velünk volt, mindig számíthattunk rá. A közös munka élmény volt, az eredmény pedig várakozáson felüli lett – azóta is élvezzük szép és tökéletesen „kézreálló” otthonunkat.” – S. Zsuzsanna

„Amikor felmerült a lakóparki lakásunk tervezése egyértelmű volt, hogy Joó Annamáriát bízzuk meg lakásunk berendezésével és tervezésével. 2008 óta, több mint 14 éve dolgozik lakásainkon. Stílusáról néhány szó. Rugalmas és mindig meghallgatja, hogy milyen irányban szeretnénk elindulni. Ötvözni tudja a régi darabokat, akár antikot is, a legmodernebb stílusokkal. Így nem kell megválni a régi bútoroktól, hozott darabokból is teljesen új hangulatot tud kihozni. Hagy választani saját ízlésünk szerint, legyen az például csempe, tapéta vagy egyéb textilek. Nyugodt, meghallgatja a kliens ötleteit is, de elmondja rögtön a véleményét, hogyha úgy gondolja, hogy az általunk elképzelt megoldások kicsit sántítanak. Precíz, pontos, még a szűk határidőket is be tudja tartani a megadott költségvetésen belül. A lehető legjobb megoldást próbálja megtalálni, a legkedvezőbb áron. Ötletei, bútormegoldásai, kivitelezése a legmagasabb minőséget képviselik. Átgondolt, szervezett munkavégzése példaértékű. A magyar piacot kiválóan ismeri, legyen az beszerzés és egyéb munkák kivitelezése. Kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően saját mesterembereivel tudja a megtervezett lakásbelsőt megvalósítani. Az elmúlt időszakban nekünk távmunkában bonyolította le a külföldi ingatlanunk teljes berendezését, felújítását. A 2020-21-es világjárvány ideje alatt pedig a kivitelezővel tárgyalt, a hibákat kijavíttatta, és projektmenedzselte a lakáskivitelezést és berendezést. Így kulcsra készen kaptuk meg magyarországi lakásunkat. Szívből tudjuk ajánlani, ha kellemes, stílusos és nem utolsó sorban praktikus otthont szeretnének.” – Mercedes & Jérôme

„20 éve épült családi házunk felújításához lakberendező, belsőépítészt kerestünk. Joó Annamáriát ajánlották. Szerencsére elmondhatjuk, hogy jó választás volt, mivel kiváló munkát végzett. Elavult, korszerűtlen lakásunk igazi otthonná vált, rengeteg praktikus megoldást kaptunk. Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy nemcsak számunkra szépséges, harmonikus az otthonunk, hanem barátaink, látogatóink is valamennyien kifejezik a tetszésüket. Még egy fontos dolog, Annamária mindvégig segítségünkre volt az igényünknek legjobban megfelelő, minőségi, de gazdaságos berendezések megtalálásában. Munkáját csak ajánlani tudom mindenkinek”  – K. Emőke

Küldje el kérdését, üzenetét!