Project Description

Gombhoz a kabátot

Gombhoz a kabátot

Nagy belmagasságú, polgári lakás belsőépítészeti és lakberendezési tervezése, egyedi bútortervezés.

  • helyszín: Budapest
  • alapterület: 130 m2

A főváros egyik csendes, belvárosi utcájában található, napfényes lakásuktól nem szívesen váltak volna meg tulajdonosai. A jó közlekedés, az iskola és a munkahely közelsége mind a lakás mellett szólt. Életünk során folyamatosan változunk, és ezzel együtt lakásunkkal szembeni elvárásaink is változnak. Elérkezik az a pillanat, amikor dönteni kell, hogy belevágunk egy komolyabb átalakításba, vagy megváltozott igényeinknek megfelelő, új lakást keresünk. Vendéglátóink hosszas mérlegelés után az átépítést választották.

A fővárosi, három egybenyíló szobával rendelkező, tipikus nagypolgári lakás 10 évvel ezelőtt már átesett egy átalakításon. Akkor egy folyosó kialakításával külön bejáratúvá tették a szobákat. A jelenlegi felújítás során, a különböző funkciójú terek újraértelmezésével és némi átépítéssel lehetővé vált egy vendégszoba és egy dolgozórész kialakítása is. A meglévő bútorok, tárgyak közül csak néhány volt, amelyhez a tulajdonosok ragaszkodtak. Ezek egyike a nappali bordó függönye, mely a színvilág kialakításának kiinduló pontjává vált.

A korábbi hálószobából tágas gyerekszoba lett, ifjú tulajdonosa legnagyobb örömére. Az egyik falat teljes hosszában elfoglaló beépített szekrény minden játékot, könyvet, ruhát elrejt, miközben a szobában elegendő hely marad a barátokkal való játékra, mozizásra is. A jó adottságokkal rendelkező sarokszobából háló-, és vendégszoba alakult ki, a folyosó kibővülő részében pedig a dolgozó kapott helyet. Ablak hiányában ennek a területnek a természetes megvilágítását, a háló és vendégszoba falába vágott savmart üvegbetétek biztosítják. A nappali, a konyha és az étkező egy közös térben helyezkedik el, mégis elkülönülten. Az álmennyezet tagoltsága és az egyes falakon alkalmazott tapétabetétek kijelölik az eltérő funkciókat.

Ez a pult nemcsak a gyors reggelik, kávék elfogyasztásának színtere, hanem vendégfogadás alkalmával igazi bárpultként funkcionál, melynél mixer keveri a finomabbnál finomabb koktélokat. A pult mögötti szekrényekben, polcokon minden szükséges hozzávaló kéznél van. Étkező felöli oldala pedig tálalószekrényként működik. A magasfényű fekete – fehér konyhabútor – a lakás többi bútorához hasonlóan- egyedi tervek alapján készült. A konyhai eszközökön kívül elrejti a gáz-, és villanyórát is.

A design elszívón megjelenő metropolisz képe a folyosó tapétáján ismétlődik. A nappali hófehér ülőgarnitúrája állítható fejtámláival minden kényelmet biztosít az esti mozizáshoz. Az étkező falát borító tapéta, a konyha rolettáinak és a nappali függönyeinek, párnáinak hasonló, bordó színe egységbe fogja a tereket. A felújítás során törekedtünk a régi értékek megtartására, és ezeket figyelembe véve alakult ki a lakás végső képe. Az új ajtók is az eredetiek mintájára készültek, egyetlen kivétel az intim szférát, a nappalitól elválasztó üveg tolóajtó, mely nyitott állapotban a falba csúsztatva szinte észrevétlen. Ez az ajtó is jó példa a modern és klasszikus elemek együttes alkalmazására, mely az egész lakásra jellemző.

Képgaléria

Kedves ügyfeleink írták korábban

„Amikor szakembert kerestem, hogy segítsen épülő házunk kialakításában, ösztönösen óvakodtam azoktól, akiknek a refrenciái nagyon hasonlítottak egymásra. Az első, ami Joó Annamária oldalán szemet szúrt, hogy az általa berendezett otthonok stílusa milyen sokféle, a stíluson belül pedig kifinomult és szép. Őt magát is nagyon szimpatikusnak találtuk, ezért felkértük a ház belső kialakításának megtervezésére. Nem csalódtunk: nem a saját ízléséből indult ki, hanem a miénkből. Az általunk megadott sarokköveket fejlesztette egy gyönyörű, harmonikus egésszé, amelyben az első pillanattól otthon érezzük magunkat. Mindenben segített, végig velünk volt, mindig számíthattunk rá. A közös munka élmény volt, az eredmény pedig várakozáson felüli lett – azóta is élvezzük szép és tökéletesen „kézreálló” otthonunkat.” – S. Zsuzsanna

„Amikor felmerült a lakóparki lakásunk tervezése egyértelmű volt, hogy Joó Annamáriát bízzuk meg lakásunk berendezésével és tervezésével. 2008 óta, több mint 14 éve dolgozik lakásainkon. Stílusáról néhány szó. Rugalmas és mindig meghallgatja, hogy milyen irányban szeretnénk elindulni. Ötvözni tudja a régi darabokat, akár antikot is, a legmodernebb stílusokkal. Így nem kell megválni a régi bútoroktól, hozott darabokból is teljesen új hangulatot tud kihozni. Hagy választani saját ízlésünk szerint, legyen az például csempe, tapéta vagy egyéb textilek. Nyugodt, meghallgatja a kliens ötleteit is, de elmondja rögtön a véleményét, hogyha úgy gondolja, hogy az általunk elképzelt megoldások kicsit sántítanak. Precíz, pontos, még a szűk határidőket is be tudja tartani a megadott költségvetésen belül. A lehető legjobb megoldást próbálja megtalálni, a legkedvezőbb áron. Ötletei, bútormegoldásai, kivitelezése a legmagasabb minőséget képviselik. Átgondolt, szervezett munkavégzése példaértékű. A magyar piacot kiválóan ismeri, legyen az beszerzés és egyéb munkák kivitelezése. Kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően saját mesterembereivel tudja a megtervezett lakásbelsőt megvalósítani. Az elmúlt időszakban nekünk távmunkában bonyolította le a külföldi ingatlanunk teljes berendezését, felújítását. A 2020-21-es világjárvány ideje alatt pedig a kivitelezővel tárgyalt, a hibákat kijavíttatta, és projektmenedzselte a lakáskivitelezést és berendezést. Így kulcsra készen kaptuk meg magyarországi lakásunkat. Szívből tudjuk ajánlani, ha kellemes, stílusos és nem utolsó sorban praktikus otthont szeretnének.” – Mercedes & Jérôme

„20 éve épült családi házunk felújításához lakberendező, belsőépítészt kerestünk. Joó Annamáriát ajánlották. Szerencsére elmondhatjuk, hogy jó választás volt, mivel kiváló munkát végzett. Elavult, korszerűtlen lakásunk igazi otthonná vált, rengeteg praktikus megoldást kaptunk. Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy nemcsak számunkra szépséges, harmonikus az otthonunk, hanem barátaink, látogatóink is valamennyien kifejezik a tetszésüket. Még egy fontos dolog, Annamária mindvégig segítségünkre volt az igényünknek legjobban megfelelő, minőségi, de gazdaságos berendezések megtalálásában. Munkáját csak ajánlani tudom mindenkinek”  – K. Emőke

Küldje el kérdését, üzenetét!