Project Description

Klasszikusan modern

társasházi lakás lakberendezési tervezése

Klasszikusan modern – Társasházi lakás lakberendezési tervezése

Társasházi lakás lakberendezési tervezése.

  • helyszín: Budapest
  • alapterület: 100 m2

Egy új lakás, egy új otthon kialakítása mindig izgalmas feladat. A Megrendelő életvitelének, igényeinek, stílusának megismerése után, annak megfelelően kerül kialakításra a rendelkezésre álló tér. Jelen esetben Megrendelőim komoly változást terveztek.

Eddigi otthonaikat a klasszikus stílus jegyében rendezték be, most viszont ettől eltérően modern otthont szerettek volna. Első lépésként meg kellett találniuk ehhez a megfelelő alapot jelentő lakást.

Mivel már több költözésen, berendezkedésen is túl voltak, az így szerzett tapasztalatok alapján, pontos elvárásokkal indultak lakásnézőbe. Hosszas keresgélés után találtak rá egy csöndes, budai társasházban a 100 m2-s, kertkapcsolatos lakásra. A lakás beosztása alapvetően megfelelt az elképzelésnek, így csak kisebb átalakításra volt szükség. A nem túl nagy konyhát és a nappalit eredetileg fal választotta el, melynek megszüntetésével lehetővé vált a kívánságlistán szereplő konyhasziget kialakítása, ahol egy borhűtő is helyet kapott. Az átalakítás következtében a nappali, a konyha és az étkező egy szerves egységet alkot. Együttesüket csak egy kővel burkolt pengefal osztja meg, kijelölve az egyes funkciók képzeletbeli határát. Szerepe kettős, a konyha felőli oldalán kapott helyet a ráncfelvarráson átesett étkezőgarnitúra, a nappali felől pedig a TV.

A család szereti szabadidejét a szabadban tölteni, akár sportról, akár pihenésről van szó, ezért kiemelt figyelmet kapott a külső tér. A nappali hatalmas üveg tolóajtókkal csatlakozik a 30 m2-es teraszhoz, melynek mérete lehetővé tette egy kültéri „nappali” kialakítását, ahol a reggeli kávézásra és a barátokkal való sütögetésre egyaránt van hely. A nagyméretű üveg felületeknek köszönhetően, a terasz nem csupán tavasztól őszig válik a lakás szerves részévé, de a gondosan ápolt kert folyamatosan megújuló látványát egész évben élvezhetik a kanapén, vagy épp az étkező asztal mellett ülve is.

A lakás két fürdőszobával rendelkezik, és eredetileg mindkettő a folyosóról nyílt. Megrendelőim szerettek volna egy csak általuk használt, intim fürdőt kialakítani, ezért a felújítás során a hálóhoz közelebbi fürdőszoba ajtaját áthelyeztük, így az a hálószobából közelíthető meg. Ezzel a változtatással lehetővé vált, hogy a fürdőben a kád mellett, egy nagy méretű zuhany is helyet kapjon.

Megrendelőim nagyon kedvelik a nemes anyagokat, a természetes kőburkolatokat, és a fát. A lakás kialakításánál szempont volt az időtálló, magas minőségű anyagok használata. Ennek megfelelően választottuk nemcsak a burkolatokat, de a szanitereket, csapokat, bútorokat is. A lakás eredeti burkolataiból megtartottuk a parkettát, mely felújítva szép alapot képezett a berendezéshez, halszálkás mintája pedig kicsit visszautal a korábbi klasszikus stílusra. A nappali – étkező – konyha együttese márványhatású burkolatot kapott, szintén az időtállóság jegyében.

A házaspár korábbi életéből, korábbi otthonából a festményeket, néhány kisebb bútort és dísztárgyakat hozott magával. Ezek a klasszikus stílusú darabok jól megférnek az új, egyenes vonalvezetésű bútorokkal és finoman fűszerezik az amúgy letisztult tereket. A lakás bemutatásra került a SZÉPLAK 2016. augusztus – szeptemberi számában.

Képgaléria

Kedves ügyfeleink írták korábban

„Amikor szakembert kerestem, hogy segítsen épülő házunk kialakításában, ösztönösen óvakodtam azoktól, akiknek a refrenciái nagyon hasonlítottak egymásra. Az első, ami Joó Annamária oldalán szemet szúrt, hogy az általa berendezett otthonok stílusa milyen sokféle, a stíluson belül pedig kifinomult és szép. Őt magát is nagyon szimpatikusnak találtuk, ezért felkértük a ház belső kialakításának megtervezésére. Nem csalódtunk: nem a saját ízléséből indult ki, hanem a miénkből. Az általunk megadott sarokköveket fejlesztette egy gyönyörű, harmonikus egésszé, amelyben az első pillanattól otthon érezzük magunkat. Mindenben segített, végig velünk volt, mindig számíthattunk rá. A közös munka élmény volt, az eredmény pedig várakozáson felüli lett – azóta is élvezzük szép és tökéletesen „kézreálló” otthonunkat.” – S. Zsuzsanna

„Amikor felmerült a lakóparki lakásunk tervezése egyértelmű volt, hogy Joó Annamáriát bízzuk meg lakásunk berendezésével és tervezésével. 2008 óta, több mint 14 éve dolgozik lakásainkon. Stílusáról néhány szó. Rugalmas és mindig meghallgatja, hogy milyen irányban szeretnénk elindulni. Ötvözni tudja a régi darabokat, akár antikot is, a legmodernebb stílusokkal. Így nem kell megválni a régi bútoroktól, hozott darabokból is teljesen új hangulatot tud kihozni. Hagy választani saját ízlésünk szerint, legyen az például csempe, tapéta vagy egyéb textilek. Nyugodt, meghallgatja a kliens ötleteit is, de elmondja rögtön a véleményét, hogyha úgy gondolja, hogy az általunk elképzelt megoldások kicsit sántítanak. Precíz, pontos, még a szűk határidőket is be tudja tartani a megadott költségvetésen belül. A lehető legjobb megoldást próbálja megtalálni, a legkedvezőbb áron. Ötletei, bútormegoldásai, kivitelezése a legmagasabb minőséget képviselik. Átgondolt, szervezett munkavégzése példaértékű. A magyar piacot kiválóan ismeri, legyen az beszerzés és egyéb munkák kivitelezése. Kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően saját mesterembereivel tudja a megtervezett lakásbelsőt megvalósítani. Az elmúlt időszakban nekünk távmunkában bonyolította le a külföldi ingatlanunk teljes berendezését, felújítását. A 2020-21-es világjárvány ideje alatt pedig a kivitelezővel tárgyalt, a hibákat kijavíttatta, és projektmenedzselte a lakáskivitelezést és berendezést. Így kulcsra készen kaptuk meg magyarországi lakásunkat. Szívből tudjuk ajánlani, ha kellemes, stílusos és nem utolsó sorban praktikus otthont szeretnének.” – Mercedes & Jérôme

„20 éve épült családi házunk felújításához lakberendező, belsőépítészt kerestünk. Joó Annamáriát ajánlották. Szerencsére elmondhatjuk, hogy jó választás volt, mivel kiváló munkát végzett. Elavult, korszerűtlen lakásunk igazi otthonná vált, rengeteg praktikus megoldást kaptunk. Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy nemcsak számunkra szépséges, harmonikus az otthonunk, hanem barátaink, látogatóink is valamennyien kifejezik a tetszésüket. Még egy fontos dolog, Annamária mindvégig segítségünkre volt az igényünknek legjobban megfelelő, minőségi, de gazdaságos berendezések megtalálásában. Munkáját csak ajánlani tudom mindenkinek”  – K. Emőke

Küldje el kérdését, üzenetét!